…
…
…
…
…
…
03 Şubat 2023, Cuma ADANA

ADANA’DA KORUYUCU AİLELERİMİZLE BİR ARAYA GELDİK


Aileyi; insanın dünyaya gelmesinin meşru zemini olmakla birlikte anne ve baba adı verilen mühendislerin, Allah’ın vermiş olduğu lütuf olan çocuğu işleyerek topluma; renk renk, çeşit çeşit kişilikte insanları yapılandırdıkları kurum olarak tanımlayabiliriz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin öncülüğünde “Gönül Elçileri” projesi başlatılmıştır. “Gönül Elçileri” projesi kapsamında, illerde Vali Eşlerinin yürüttüğü Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin mihmandarlığında bugüne kadar ülke genelinde 7429 koruyucu ailemiz 9002 çocuğumuza sıcak yuvalarını açmaktadır.

Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Psikolojik Danışman Nevzat Özer açılışını yaptığı konferansta “Adana, Türkiye’de koruyucu aile sıralamasında 5. sıradadır. Koruyucu aile olmak, kalbe ve gönüle dokunma sanatıdır. Koruyucu ailelik bir iyilik hareketidir. Ben de buradan tüm vatandaşlarımızı koruyucu aile olmaları yönünde il müdürlüğümüze ve sosyal hizmet merkezlerimize davet ediyorum. Biz ebeveynliği çocuğu karnında taşıyan değil, kalbinde taşıyan olarak nitelendiriyoruz. Sadece biyolojik bir zorunluluk ebeveynlik için yeterli değildir. Adana’da koruyucu aile konusunda bir hayli iyi durumdayız. Başta Sayın Bakanımız Derya Yanık Hanımefendi olmak üzere Sayın Valimiz Dr. Süleyman Elban koruyucu aile olma konusunda her zaman destek vermektedirler. Biz de bu destek üzerine çocuklarımızın sevgi ihtiyaçlarını ve akademik başarılarını uzman ekibimizle birlikte yakından takip etmekteyiz.” dedi.

Adana ilimizde şuan itibariyle istatistiksel veriler ise şu şekildedir:

Koruyucu Aile Sayısı: 263

Koruyucu Aile Hizmet Modelinden Yararlanan Çocuk Sayısı: 376

Koruyucu Aile Hizmet Modelinden Yararlanan Kız Çocuk Sayısı: 176

Koruyucu Aile Hizmet Modelinden Yararlanan Erkek Çocuk Sayısı: 190

Koruyucu Aile Hizmet Modelinden Yararlanan Engelli Çocuk Sayısı: 10

Kuşkusuz ki anne-babalar da çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmek için çaba harcarlar. Ancak yaşam her zaman düşünüldüğü gibi olmayabilir. Bazı aileler zihinsel, bedensel, ya da psikolojik sorunları veya ekonomik yetersizlikleri, boşanma, ölüm gibi sosyal sorunları nedeniyle bütünlüklerini devam ettiremeyip, çocuklarının gereksinimini karşılayamaz hale gelebilmektedirler. Böyle durumlarda, çocuklara yardım edebilmenin en iyi yolu, öz ailesinin koşulları iyileşinceye kadar başka bir ailenin yanında bakımlarının sağlanmasıdır. Bu nedenle, tüm dünyada korunmaya muhtaç çocuklar için en çok tercih edilen bakım şekli, ülkemizde de olduğu gibi koruyucu aile bakımıdır.