…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
25 Eylül 2023, Pazartesi ADANA

ADANA’ DA AİLE ÇALIŞTAYIMIZ YAPILDI


Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzce sosyal sorunların tespiti, çözümü, ailenin korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahın artırılmasına yönelik çalışmalara katkıda bulunmak amacıyla "Aile Çalıştayı" programı gerçekleştirildi.

Adana Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger, Yüreğir Kültür Merkezi'nde düzenlenen çalıştayda, ailenin korunması noktasında herkese vazife düştüğünü söyledi.

Sorunların temelinde aile yapısının zayıflaması veya bozulmaya başlamasının bulunduğunu aktaran Adana Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger "Şu anda yaşamakta olduğumuz birçok sosyal problemin temelinde aile yapısının zayıflaması ya da bozulmaya başlaması var. Biz büyük aileyi kaybettik. Şimdi çekirdek aileye yönelik bir saldırı var. Aileye yönelik saldırıları öngörerek ve bertaraf ederek yolumuza devam etmemiz lazım, yoksa kaybolup gideceğiz." diye konuştu.

Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Nevzat Özer; günümüzde anne ve baba olmanın etkin bir çaba gerektirdiğini vurguladı. "Bir insanın duygularını değiştirmeden davranışlarını asla değiştiremezsiniz. Çocuklarımızın önce kalplerini fethetmeliyiz. Kalbi tekrardan keşfederek anne ve babalığı ama her şeyden önce insan olma sanatını öğrenip öğretmek zorundayız. Aile ve toplum alanında hizmet sunan her kesim ile bir araya gelerek vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunmayı amaçlıyoruz. Aile her şeyden önce gelir. Bu çerçevede aileyi merkeze alan vizyonu ülkemizde tanımlayacağız. Bakanlığımızın 81 ilde düzenleyeceği bu çalıştayın şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Sayın Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş’ın öncülüğünde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Adana Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger de baştan bu yana bizlere çok büyük destekler veriyor." dedi.

Yapmış olduğumuz Aile Çalıştayı programına;  basın, üniversiteler, akademisyenler sivil toplum kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katılarak bir birinde önemli fikirler ortaya konuldu. 16.00’ a kadar süren program katılımcılarımızla birlikle aile fotoğrafı çekilerek son buldu.