…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
03 Aralık 2020, Perşembe Adana, Türkiye

"3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü” Programımız


"3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü" kapsamında, Adana Valiliğimiz himayesinde Adana Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından program düzenlendi.

 

Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan programımız, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.

 

Açılış konuşmasını yapan İl Müdürümüz Nevzat Özer konuşmasında, “3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü”nü kutladığını, bu günün toplumumuzda farkındalık oluşturacağına inandığını belirterek, İl Müdürlüğümüz olarak engelli kardeşlerimizle ilgili üzerimize düşen görevi hassasiyetle yerine getirmeye çalıştığımızı, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ düşüncesi ile hareket ettiğimizi, Adana İlimizde 17.856 ağır engelli vatandaşımıza engelli evde bakım ücreti desteği ve 600 engelli vatandaşımıza da kurum bakımı olarak destek sağladığımızı, Bakanlığımızın tüm imkânları ile engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin yanında olduğumuzu ifade etti. İl Müdürümüz, konuşmasını engelsiz bir dünya dileyerek, sonlandırdı.

 

Programımız, Adana Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Savaş Aygün’ün konuşması ile devam etti.

Ardından İl Müdürümüz Nevzat Özer, Adana Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Savaş Aygün, Adana Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Levent Cemal Güngör, İlk Nefes Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Fırat Arsunar, Kan Hastalıkları Koruma Tedavi ve Dayanışma Derneği Başkanı Şahin Özbingül, İlk Nokta Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Tülin Aydoğan, Valimiz Süleyman Elban’a makamında ziyarette bulundular.

Valimiz Süleyman Elban ziyarette, "Engelli vatandaşlarımıza karşı hassasiyetin artmasına katkıda bulunması temennisiyle Dünya Engelliler Farkındalık Günü’nü kutluyorum." dedi.

Engelli vatandaşlarla yakından ilgilenen ve onlarla sohbet eden Valimiz Süleyman Elban; engelli bireylere gösterilen anlayış ve hoşgörünün, modern bir toplum kimliği kazanmada etkin bir rol oynadığını belirtti.

Özellikle son yıllarda yapılan fiziki çevre düzenlemeleri ve engelli bireylere istihdam önceliği sağlayan yasal düzenlemeler ile engellilerimizin günlük hayatın içerisinde yer almasını kolaylaştırıcı birçok çalışmanın yapıldığını ifade eden Valimiz Süleyman Elban, tüm bu çalışmaların engelli bireylere yönelik artan duyarlılığın bir sonucu olduğunu söyledi.