…
15 Ekim 2020, Perşembe Adana, Türkiye

2. Akdeniz Bölgesi Kadın Kooperatifleri Buluşması Toplantısı


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında, Akdeniz bölgesinde bulunan 8 ilin Valileri ve illerde faaliyet gösteren toplam 66 kadın kooperatifinin temsilcilerinin katılımı ile 2. Akdeniz Bölgesi Kadın Kooperatifleri Buluşması toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantı video konferans yöntemiyle yapıldı. Toplantıya Adana adına Vali Yardımcımız Huriye Küpeli Kan, İl Müdürümüz Nevzat Özer ve Adana’da faaliyetlerini sürdüren 19 kadın kooperatifi başkanının yanı sıra ilgili İl Müdürleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sayın Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk kadın kooperatiflerinin gelişmesinde bakanlıklar arası yürütülen projeleri katılımcılar ile paylaşarak Türkiye genelinde 111 yeni kadın kooperatifin kurulmasında da son aşamaya gelindiğini kaydetti.

Ardından toplantıya katılan 8 ilin Vali ve Vali vekilleri illerinde yürütülen çalışmalar ile ilgili bilgi verirken Adana adına konuşan Vali Yardımcımız Huriye Küpeli Kan, Adana’da kadın kooperatifi sayısının arttırıldığını belirterek, proje ve desteklerin kadın kooperatifleri açısından önemine değindi.

Toplantıda söz alan Adana Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Nevzat Özer ise kadın kooperatiflerinin her zaman yanında olduğumuzu, İl Müdürlüğümüz olarak kooperatiflerin gelişmesine psikososyal gelişim açısından da destek sağlayacağımızı,  belirtti.

Vali Yardımcımız Huriye Küpeli Kan, verimli geçen toplantı sonrasında kooperatif temsilcileriyle bir süre sohbet etti.