…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
16 Temmuz 2020, Perşembe Adana, Türkiye

15 Temmuz Şehitlerimizin Emanetleri ve Gazilerimiz Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Bir Araya Geldi


İl Müdürümüz Fatih Ataşlı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk ile ilimizde ikamet eden 15 Temmuz şehitlerimizin emanetleri ve gazilerimizle birlikte Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın misafirliğinde  “15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü” anma programları kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen yemek programına katıldı.

Yemekte şehit ailelerine hitap eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz millî irade destanının dördüncü sene-i devriyesinde şehit yakınları ve gazilerle beraber olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Vatanı, milleti, bayrağı ve mukaddes değerleri için toprağa düşmüş tüm şehitleri rahmetle, gazileri de şükranla yâd eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, “Şüphesiz evlat acısı yaşamak zordur. Bir anne-babanın bu dünyadaki belki de en zor, en ağır imtihanlarından birisi evladını kaybetmektir. Bir baba olarak biliyorum ki ciğerparesini toprağa vermiş bir anneyi, evladını yitirmiş bir babayı teselli edebilecek mahiyette hiçbir söz yoktur, bunun için Allah hiç kimseye, hiçbir anne-babaya evlat acısı yaşatmasın diyorum” dedi.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, nübüvvetten sonra bir kulun ulaşabileceği en büyük makamın şahadet olduğunu dile getirerek, geride kalanlar için de sabretmenin, metanetli olmanın ve rıza-i ilahiye ittiba etmenin şahadet kadar büyük ve ulvi bir derece olduğunu söyledi.

Her fırsatta şehit ailelerini ziyaret etiğini, onlarla bir araya gelmeye özen gösterdiğini, telefonla görüştüğünü ve şehit ailelerinin metanetlerine şahitlik ettiğini anlatan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, tüm şehit ailelerine minnettarlığını ifade etti.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, “Şehitlerimiz sizlerin olduğu kadar artık bu milletin de canından birer parçadır. Şehitlerimizin geride bıraktığı diğer yakınlarıyla birlikte özellikle yetimleri ve öksüzleri de yine milletimize emanettir. İnşallah milletçe bu emanetlere sahip çıkacak, şehitlerimizin ruhlarını asla muazzep etmeyecek, gazilerimizi asla yalnız bırakmayacağız” diye konuştu.