…
…
…
…
…
…
14 Temmuz 2020, Salı Adana, Türkiye

15 Temmuz Şehitleri Ahmet Oruç, Mehmet Oruç, Halit Yaşar Mine ve Yunus Uğur’un Kabirleri Ziyaret Edildi


Valimiz Süleyman Elban, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında, hain darbe girişimi sırasında Ankara’daki Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit olan ikiz polis memurları Ahmet Oruç, Mehmet Oruç ve Yunus Uğur ile İstanbul 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Kışlasında darbecilere müdahale esnasında şehit olan P. Uzm. Çvş. Halit Yaşar Mine’nin Ali Hocalı, Asri ve Buruk mezarlıklarındaki kabirlerini ziyaret etti.

Şehitlerimizin kabirlerinin tek tek ziyaret edilip karanfil bırakıldığı ziyarete Valimiz Süleyman Elban, 10. Tanker Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Gürel Özusta, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Fatih Ataşlı’nın yanı sıra kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile şehitlerimizin aileleri katıldı.

15 Temmuz ruhunun hatırlandığı ve duygu dolu anların yaşandığı şehitlik ziyaretlerinde vatanı, milleti ve bayrağı için şehadet şerbeti içen tüm şehitler için Kuran-ı Kerim’den sureler okundu ve şehitlerimizin ruhlarına dualar edildi.

Ziyaret boyunca, Şehit Yakınları ve Gazi Hizmetleri Birimimiz personelleri, şehit yakınlarımızın yanından ayrılmayarak, onlara destek oldular.