…
…
…
…
…
…
30 Nisan 2024, Salı Manisa-Türkiye

Mesir Macunu Festivalinde Farkındalık İçin Yürüdük


UNESCO İnsanlığın Somut olmayan Kültürel Mirası Listesi’nde yer alan bu yıl 484’üncü Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali 23-28 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Uluslararası Mesir Macunu Festivali yaklaşık 4 yıl aradan sonra gerçekleştirilen festival renkli görüntülere sahne oldu. Özenle hazırlanan 7 ton mesir macunu Sultan Camii ve kubbelerinden halka dağıtıldı.

484’üncü Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında 28 Nisan da Cumhuriyet Meydanından Sultan Camiine kadar kortej düzenlenmiştir. Yapılan kortej de mehter eşliğinde protokol üyeleri, dönemin şehzadelerini temsil eden sanatçılar, ülkemizden ve konuk ülkelerden gelen dans toplulukları yer aldı.

Mesir Macunu Festivali kapsamında gerçekleştirilen kortej yürüyüşünde koruyucu aile hizmetinin tanıtımı, yaygınlaştırılması ve şiddete karşı farkındalığının arttırılması İl Müdürlüğümüz bünyesinde yer alan Koruyucu Aile Birimi, Yunus Emre Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğünde görev yapan personelin katılımı ile yürüyüş gerçekleştirilmiştir.