…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
23 Mart 2024, Cumartesi Adana, Türkiye

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Göktaş, Adana’da huzurevi sakinleri ve kadınlarla buluştu


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, Adana'daki huzurevlerinin sakinleriyle çiçek dikti. Göktaş, tarihi Taş Köprü'de düzenlenen "Kadın Buluşması Programı"na katıldı

Bakan Göktaş, Adana’daki ziyareti kapsamında Yaşlılara Saygı Haftası etkinliği dolayısıyla huzurevlerinin sakinleriyle önce süs bitkileri üreten bir firmanın serasını gezdi. Göktaş, firma yetkililerinden bilgi aldı.

Etkinlikte huzurevlerinde kalan yaşlılarla sohbet eden Göktaş, daha sonra onlarla saksılara çiçek dikti.

Göktaş, gazetecilere, yaşlıların tecrübesinden istifade etmek ve onlara gerekli saygıyı göstermek için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Yaşlıların "başlarının tacı" olduğunu dile getiren Göktaş, "Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Onların tecrübeleri, duaları her zaman bizler için çok kıymetli." dedi.

Göktaş, Bakanlık ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bünyesinde yapılan "Yaşlı Profili Araştırması"nı kamuoyuyla paylaştıklarını anımsatarak, şöyle konuştu:

"Bu minvalde politikalarımızı oluşturma maksadıyla Türkiye'deki yaşlı profilini daha iyi analiz etme açısından da önemli veriler ettik. Bunları da inşallah önümüzdeki dönem oluşturacağımız politikalarda inşallah hayata geçireceğiz. Onların daha rahat ve konforlu bir hayat sürdürmesi için elimizden gelen desteği sağlamaya devam edeceğiz. Evde bakım yardımlarımız var. Aynı zamanda kendi sosyal hizmet modellerimizi daha iyileştirmeye yönelik projelerimiz, çalışmalarımız var. Bu veri bizler için çok kıymetli."

Yaşlılarla bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını vurgulayan Göktaş, "Onların tecrübesinden faydalandık, dualarını aldık. İnşallah önümüzdeki dönemde de yaşlılarımıza ve büyüklerimize yönelik çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek." ifadesini kullandı.

“Kadınları güçlendirmek için çalışmalarımızı büyük bir kararlılıkla sürdürüyoruz”

Daha sonra tarihi Taş Köprü'de düzenlenen "Kadın Buluşması Programı"na katılan Göktaş, kentte bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyleyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını iletti.

Adana'nın, güçlü ve çalışkan kadınların şehri olduğunu dile getiren Göktaş, "Çukurova'nın bereketli topraklarında, sanayisinden çıkan her üründe, sokaklarında koşan çocuklarında Adana'nın kadınlarının göz nuru, alın teri, emeği var. Biz, bu emeğin hak ettiği karşılığı Adana'da görmek istiyoruz. Kadınların, bu şehrin geleceği adına alınan kararlarda daha fazla söz hakkı olsun istiyoruz." diye konuştu.

Göktaş, kadınların güçlü olmasının güçlü Türkiye anlamına geldiğini vurgulayarak, "Kadının hayatın her alanında daha güçlü ve etkin bir role sahip olması, Türkiye Yüzyılı hedeflerimizi gerçekleştirmede çok önemlidir ve kıymetlidir. Bu anlamda kadınları güçlendirmek için çalışmalarımızı büyük bir kararlılıkla sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

 "Şiddete karşı aldığımız önleyici tedbirlerle kadını daha da güçlü kıldık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ortaya koyduğu vizyonun sonucunda kadınların hayatın her alanında eşit imkan ve fırsatlara sahip olduğunu belirten Göktaş, kadınların siyasal, sosyal ve ekonomik hayatta daha etkin yer almaları için son 22 yılda büyük atılımlar gerçekleştirdiklerini anlattı.

Göktaş, kadınların iş gücüne katılım ve istihdam oranlarıyla ilgili bilgi vererek, "12. Kalkınma Planı'mızda 2028 yılı sonuna kadar kadının iş gücüne katılma oranını yüzde 40,1'e, kadın istihdam oranını ise yüzde 36,2'ye yükseltmeyi hedefliyoruz. Ayrıca finansman ve danışmanlık hizmetleriyle pek çok kadına kendi işini kurmasına, doğum ve evlenme yardımlarıyla destek olduk. Her türlü şiddete karşı aldığımız önleyici tedbirlerle kadını daha da güçlü kıldık." şeklinde konuştu.

Kadınları hayatın her alanında daha güçlendirmek için gelecek dönemde yeni düzenleme ve uygulamaları hayata geçireceklerini bildiren Bakan Göktaş, "Bu kapsamda esnek ve uzaktan çalışma modeli ve mahalle tipi kreşler gibi uygulamalara yönelik çalışmalarımızı başlattık. Bu hedeflerimizi tek tek hayata geçirdiğimiz zaman kadınların ev ve iş hayatı arasında bir tercih yapmak zorunda kalmalarının önüne geçeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Şimdi Adana'nın güçlü kadınlarını daha da güçlendirme zamanı"

Göktaş, AK Parti'nin kadınların omuzlarında yükselen bir hareket olduğunu, bu gücün Türkiye'nin her alanda büyümesini, gelişmesini ve kalkınmasını desteklediğini dile getirdi.

Kadınların gücünün, milletin hak ettiği hizmetlere kavuşmasına değerli katkılar sunduğunu belirten Göktaş, "Şimdi Adana'nın güçlü kadınlarını daha da güçlendirme zamanı. Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Fatih Mehmet Kocaispir, 'Adana'mızı kadınlarımızla birlikte büyüteceğiz.' diyor. Başkanımızın bu sözü ve bizi heyecanlandıran 'kadın dostu belediyecilik' anlayışı, bu hedefimizi gerçekleştirmede büyük rol oynayacak." diye konuştu.

Göktaş, Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Kocaispir'in kente 5 yılda 100 kreş kazandırma sözünün olduğunu aktararak, şöyle devam etti:

"Her mahallemizde kadınların iş ve sosyal hayatına destek olacak bu değerli yatırımın takipçisi ve destekçisi olacağız. Bunun yanı sıra ulaşım, eğitim, sağlık gibi birçok alanda Adana'nın kadınlarına destek olduğunu gösteren projeleri var. Başkanımız, kadınlara yönelik spor salonları, yaşam alanları içeren tesislerle Adana'da sosyal hayatı canlandıracak eserler kazandıracak. Eğitim ve mesleki kurslarla meslek kazandırma ve istihdama yönlendirme konusunda önemli adımlar atacak. Yüreğir'de çok güzel hizmetlere imza attı, şimdi sıra Adana'da. Fatih Mehmet Kocaispir Başkanı'mız da 'Adana, kadınların gücüyle güzelleşecek.' diyor. İnşallah Adana'yı kadınların desteğiyle gerçek belediyecilikle buluşturacağız. Adanalı kadınların emeğiyle, çabasıyla Adana kazanacak, şehrimizi geleceğe taşıyacağız."

Kente Kozan Engelsiz Yaşam Merkezi'nin kazandırılacağı müjdesini veren Bakan Göktaş, "Merkezimizin yapım çalışmalarını nisanda inşallah başlatacağız. Bu merkez tamamlandığı zaman engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin gönül rahatlığıyla destek bulacakları bir kuruluşu Adana'mıza kazandırmış olacağız." dedi.

Göktaş, yerel seçime 8 gün kaldığını anımsatarak, şunları kaydetti:

"El birliğiyle 8 gün sonra hem Adana'da hem de Türkiye'de inşallah yeni bir demokrasi zaferi kazanacağız. Cumhur İttifakı ile Adana'da yeni bir tarih yazacağız. Hep birlikte 'Gerçek belediyecilik' diyeceğiz. Bu şehrin güzel insanlarına hizmete devam edeceğiz. Hep birlikte eser ve hizmet siyasetiyle şehrimizi kalkındırmaya devam edeceğiz. Türkiye Yüzyılı vizyonumuz doğrultusunda Adana'mızı el birliğiyle ihya edeceğiz. 'Güçlü aile, güçlü Türkiye' ilkemiz doğrultusunda evlatlarımıza güçlü bir Türkiye bırakacağız. İnşallah Adana'da da Fatih Mehmet Kocaispir Başkanı'mızla kadınlar, çocuklar, büyüklerimiz, engelliler, Türkiye, Adana kazanacak."

Konuşmasının ardından Bakan Göktaş, kadınlarla sohbet etti, köprüde halay çeken katılımcılara alkış tutarak eşlik etti.

“Güçlü Türkiye’nin inşası için çalışmalarımızı sürdürüyoruz”

Merkez Yüreğir ilçesi Kışla Mahallesi Çamlık Caddesi'nde düzenlenen iftar programına da katılan Göktaş, vatandaşların ramazanını tebrik etti.

Katılımcılara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını ileten Göktaş, "Ramazan ayımızın, Gazze’de şiddetin sona ermesi ve tüm insanlığa barış, huzur, mutluluk getirmesini temenni ediyorum." diye konuştu.

Adana'da temasları kapsamında kadınlarla, esnafla ve büyükleriyle bir araya geldiklerini belirten Göktaş, şöyle devam etti:

"Sizlerle bir araya gelmek bizlere her zaman güç veriyor, umut veriyor. Bu güçle, ecdadımızın mirası, şehitlerimizin emaneti, gazilerimizin sevdası olan ülkemize ve milletimize hizmet ediyoruz. Güçlü Türkiye’nin inşası için milletimizle el ele, gönül gönüle vererek durmadan, dinlenmeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

"Güçlü aile demek, güçlü Türkiye demektir"

Bakan Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, şehirlere dev eserler, büyük yatırımlar kazandırdıklarını dile getirdi.

Bakanlık olarak bu sürede Adana’ya 24 milyar liralık yatırım gerçekleştirdiklerini belirten Göktaş, "Şunu çok iyi biliyoruz ki, güçlü aile demek, güçlü Türkiye demektir. Türkiye’yi daha güçlü, huzurlu ve refah içinde kılmak için tüm sosyal hizmet ve sosyal yardım politikalarımızı, aile odaklı bir bakış açısıyla yürütüyoruz." ifadesini kullandı.

Bakan Göktaş, Adana'da verdikleri hizmetlerle ilgili de bilgi verdi.

"Şimdi önümüzde Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz var"

Bir ülkeyi, milleti sevmenin en büyük göstergesinin, o ülkenin insanlarına, şehirlerine yapılan hizmet ve yatırımlar olduğunu belirten Göktaş, şöyle konuştu:

"Ülkesini en çok seven, işini en iyi yapandır. Biz ülkemize olan sevdamızı, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde 22 yıldır ortaya koyduğumuz eserlerle, projelerle, yatırımlarla gösteriyoruz. Şimdi önümüzde Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz var. Bu hedefleri gerçekleştirmek, evlatlarımıza daha güzel bir ülke bırakmak için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Ülkemize ve şehirlerimize yeni eserler kazandıracağız."

Yerel seçimlere dikkati çeken Göktaş, Cumhur İttifakı olarak Adana'da yeni bir tarih yazacaklarını kaydetti.