…
…
…
…
…
…
…
…
15 Mayıs 2024, Çarşamba Ankara

Mali Konularda Uygulama Birliğini Sağlamak ve Tereddütleri Gidermek Amacıyla Bakanlığımız Taşra Teşkilatında Satın Alma İşlemlerini Yürüten Personele Yönelik Ankara’da Hizmet İçi Eğitim Gerçekleştirildi


Eğitime 58 ilden 112 personel katıldı.

Hizmet içi eğitime, Strateji Geliştirme Başkanı Mahmut ASLAN, Personel Genel Müdürü Hamza Gökhan ERYILMAZ, Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Serdar ÖZ, Destek Hizmetleri Daire Başkan Vekili Ayberk ÖZEŞ ile Strateji Geliştirme Başkanlığında görevli Daire Başkanları ile uzman personeller katıldı.

Hizmet içi eğitim programında; kamu ihale mevzuatında yapılan değişiklikler ve Elektronik Kamu Alımları Platformunda yapılan güncellemeler ele alınarak elektronik ihale yöntemi uygulamalı olarak katılımcılara anlatıldı.

Mali mevzuatın uygulanmasına yönelik sunumların olduğu eğitimde; Sayıştay denetimleri, 2024 Yılı Mali Yönetim Direktifinin uygulanması, bütçe kullanımı, Bakanlığımız AR-GE faaliyetleri, protokol ve projelerin hazırlanmasında uygulanacak usul ve esaslara ilişkin konulara da yer verildi. 

Eğitim programı merkezi satın alma konusundaki usule ilişkin taşra teşkilatının görüş ve önerilerinin dinlenilmesiyle tamamlandı.