…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
13 Mayıs 2024, Pazartesi Bursa, Türkiye

Engelsiz Bir Dünya İçin Sevgiyi Çoğaltıyor, Engelleri Aşıyoruz


10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Celal Sönmez Gündüzlü Bakım Merkezimizden hizmet alan bireyler, düzenledikleri programda azim ve kararlılıkla engelleri aştıklarını bir kez daha herkese gösterdiler.

“Engelsiz Bir Dünya İçin Sevgiyi Çoğaltıyor, Engelleri Aşıyoruz” Programına; Vali Yardımcımız Sayın Sultan DOĞRU, İl Müdürümüz Faruk UYSAL, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Süheyla BÜLBÜL, İl Protokolü ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, özel gereksinimli bireyler ve aileleri katılım sağladılar.

 Vali Yardımcımız Sayın Sultan DOĞRU, “Sosyal devlet anlayışımızın bir gereği olarak, engelli kardeşlerimizin sosyal hayata uyum sağlamaları, her türlü haktan en iyi şekilde yararlanabilmeleri için, engellilerimizin nitelikli bir eğitim almasını, çok daha iyi şartlarda istihdam edilebilmelerini ve toplumsal hayata uyumlarını kolaylaştıracak adımları atıyoruz. Hayata geçirdiğimiz her bir hizmeti, onlara sağlanan bir ayrıcalık olarak değil, hakların teslimi olarak görüyor ve bu anlayışla hareket ediyoruz. Bu ilke bütün sosyal politikalarımızın da temel dayanağını oluşturuyor.” İfadelerini kullandı.

 İl Müdürümüz Faruk UYSAL; “Bakanlığımız, “Güçlü aile, güçlü Türkiye” vizyonuyla, aile odaklı bir bakış açısıyla çocuk, yaşlı, kadın, şehit yakınları, gaziler ve engelli bireylere yönelik hizmetler sunmaktadır. Bu doğrultuda her geçen gün daha aktif bir süreç yürütülerek; engelli vatandaşlarımızın, eğitim, istihdam, barınma, rehabilitasyon ve bakımlarının sağlanması, ailelerinin desteklenmesi, engellilerimizin üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri, yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve kolaylaştırılması her zaman en önemli hedeflerimiz olmuştur. Gelinen son noktada engellilerimizin hayatlarını kolaylaştırmayı amaçlayan çalışmalar yürütmekte ve bu çalışmaları bir hak olarak görmekteyiz. Devletimiz her zaman engelli vatandaşlarımız ve onları yetiştiren emektar ailelerinin yanlarında olmuş ve olmaya devam edecektir.” sözlerine yer verdi.

Bando takımının coşkulu gösterisi ile başlayan programda solo müzik performansıyla Gesi Bağları’nın duygusal notaları dinleyicileri büyüledi. “Bizlerse Sizinleyiz” adlı şiirin seslendirilmesiyle duygusal bir an yaşandı. Mehteran takımının geleneksel ezgileri ve Karagöz-Hacivat oyunuyla Türk kültürüne renk kattığı etkinlikte, enstrümantal piyano gösterisi izleyicileri mest etti. Halk oyunları ve Zeybek performanslarıyla coşkulu bir atmosfer oluşturuldu. Program sonrasında engelli bireylerin atölye faaliyetlerinde oluşturduğu eserler katılımcılardan büyük beğeni topladı.