…
…
…
…
…
…
…
…
…
14 Eylül 2022, Çarşamba Artvin,Türkiye

Okul Destek Projesi Kapsamında Gerçekleşen Pikniğimiz


Bakanlığımızın 2023 Vizyonu ve misyonu doğrultusunda okul çağında bulunan çocuklara ders başarılarının ve kişisel gelişimlerinin artırılması amacı ile ders araç ve gereçlerinin teminine yardımcı olunması, ders dışı zamanlarının etkin ve verimli geçirilmesine destek olunması hedefleri ile 2017 yılından beri Okul Destek Projesi tüm illerde bulunan Sosyal Hizmet Merkezlerinde olduğu gibi Müdürlüğümüzce de uygulanmaktadır.

Proje kapsamında son olarak 2022-2023 eğitim öğretim yılı başlamadan önce çocukların kırtasiye ihtiyaçlarına destek olunması,  okul başlamadan aileler ile çocukların birlikte güzel vakit geçirmelerinin sağlanarak aile ilişkilerinin güçlendirilmesi, çocuğun kendisini değerli ve önemli hissetmesinin sağlanarak çocuğun psiko-sosyal olarak desteklenmesinin sağlanması hedefleri ile 11.09.2022 tarihinde gerçekleştirilmek üzere Yeni Eğitim Öğretim Yılı Aile-Çocuk Şenliği planlanmış ve gerçekleştirilmiştir. 

Söz konusu etkinlik planı doğrultusunda Müdürlüğümüzden Sosyal ve Ekonomik Destek alan toplam 143 çocuğa temel kırtasiye malzemesi(Defter, kalem, boya kalemi vb.) alımı gerçekleştirilmiştir. Ayrıca 11.09.2022 tarihinde  Artvin Merkez Kafkasör’de Artvin ve Müdürlüğümüz hizmet alanı içerisinde yer alan ilçelerden gelen toplam 52 çocuk ve 21 aile büyüğünün katılımı ile piknik etkinliği gerçekleştirilmiştir. Ayrıca etkinliğe Artvin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Şentürk Ağırbaş, İl Müdür Yardımcımız Hamdi ÖZDER, Artvin Sosyal Hizmet Merkezi Müdürümüz Sinan TAŞ, Müdür Yardımcımız Yavuz ÖZDEMİR’de katılım göstererek çocuk ve aileler ile vakit geçirmişlerdir.   Etkinlikte aile ve çocuklara döner ikramında bulunulmuş, çocuklar ve aileler ile  etkinlik kapsamında görevli Sosyal Çalışmacı arkadaşlarımızın gözetiminde oyunlar oynanmıştır.

Etkinliğimizin sonunda İl  Müdürümüz Sn. Şentürk AĞIRBAŞ, İl Müdür Yardımcımız Sn. Hamdi ÖZDER, Artvin Sosyal Hizmet Merkezi Müdürümüz Sinan TAŞ ve Artvin Sosyal Hizmet Merkezi Müdür Yardımcımız Yavuz ÖZDEMİR tarafından çocuk ve ailelere hediyeler takdim edilmiştir. Etkinliğe katılım sağlayamayan çocukların kırtasiye malzemeleri aile ziyaretleri gerçekleştirilerek ailelere teslim edilmiştir.

Etkinliğe katılan aile ve çocukların memnun olarak etkinlikten ayrıldığı gözlemlenmiştir.