…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
07 Kasım 2022, Pazartesi Artvin, Türkiye

“Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi Kapsamında Yapılacak Olan Eğitimlerin İlki 31 Ekim - 4 Kasım 2022 tarihlerinde İlimizde Gerçekleştirildi ”


         Kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi,  sürdürülebilirliklerinin sağlanması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi ve görünürlüklerinin arttırılması amacıyla Bakanlığımız koordinasyonunda Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı arasında "Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi  İşbirliği  Protokolü" imzalanmıştır. Bu kapsamda gerçekleştirilecek eğitimlerin ilki ilimizde gerçekleştirilmiştir.

        Eğitimimizin açılışına Bakanlığımız Kadının Statüsü Genel Müdürlüğünde görevli personeller ile eğitimcilerimiz ve Artvin Tarım ve Orman İl Müdürümüz Neşat ULUTAŞ, Ticaret İl Müdürümüz Bilal TAŞ, İl Müdürümüz Şentürk AĞIRBAŞ ve pek değerli kooperatif üyelerimiz katılmıştır.


       Eğitimlerde kooperatiflerin temel yapısı, kooperatif işbirlikleri, sosyal ve tarım kooperatiflerinin yapısı, kooperatiflerde kadınların eşit katılım ve temsili hakkında bilgi paylaşımları yapılmış ve iyi uygulama örnekleri de incelenmiştir.

     Eğitime katılım sağlayanlara sertifika verilerek eğitim sonlandırılmıştır. Katılımcılar eğitimin çok yararlı olduğunu, kooperatif hakkında daha bilinçli olduklarını, ürettiklerinin ilimize ve Türkiye için daha verimli hale getirmek için daha çok çalışacaklarını dile getirdiler. Ayrıca yetiştirdikleri ürünleri yurt dışına göndermek ve diğer illerdeki kooperatifler ile görüşüp bilgi alış verişinde bulunabilecekleri ortam oluşturmamızı istediler.